Rideknappen 16. april

Lørdag 16. april er det mulighet for å ta rideknappen.

Det blir mulighet for å ta alle rideknappene (Grad 1-5). Vi starter kl 09:00.

Rideknappen 1 handler det om grunnleggende ferdigheter rundt hester. Eleven skal blant annet kunne ta på grime, binde hesten forsvarlig, pusse hesten, leie den ut og inn, og stige på og av.
Rideknappen 2 går litt videre og sier at eleven blant annet skal rense hover, sale på/av, oppføre seg på en fornuftig måte i stallen og kunne ri i skritt og trav.
Rideknappen 3 omfatter blant annet kunnskap om fôring av hesten, ridning i alle gangarter, ridning på tur og regler som gjelder ved turridning.
Rideknappen 4 handler blant annet om hestens adferd, sikkerhetsregler i stallen, de ulike delene på sal og hodelag (inkludert pussing av hodelag), ridebanens veier og hopping av et lite hinder.
Rideknappen 5 er den siste rideknappen og sier blant annet at eleven skal kunne klargjøre hest og utstyr til stevne, forklare og gjennomføre visitering av hest, navngi de ytre kroppsdelene på hesten, mønstre hesten i skritt og trav samt stille den opp, vise kunnskap om turridning og trafikkregler som gjelder ved bruk av hest, hoppe hinder på ca 50 cm og ri et LC:1 dressurprogram.

Dersom du lurer på noe om rideknappene kan du ta kontakt med Maren på tlf 920 56 123 og hvis du er usikker på hvilken knapp du burde ta kan instruktøren din hjelpe deg med det.

Pris: 200 kr

Bindende påmelding innen 13. april til Maren på tlf 920 56 123.