RIDELEIR

Bilde1

 

Vi tilbyr leir alle ukene i sommerferien!

 • Uke 26 (26. juni – 30. juni) – FULLT
 • Uke 27 (3. juli – 7. juli) – FULLT
 • Uke 28 (10. juli – 14. juli) – FULLT
 • Uke 29 (17. juli – 21. juli)
 • Uke 30 (23. juli – 27. juli) Sprangleir NB! Søndag til torsdag
 • Uke 31 (31. juli – 4. aug)
 • Uke 32 (7. aug – 11. aug) – FULLT
 • Uke 33 (14. aug – 18. aug)

 

Vi arrangerer sommerleir for barn fra 6 år og oppover. Sommerleiren er for både nybegynnere og de mer øvede rytterne. Vi deler inn grupper etter erfaring og størrelse på hest. Som alltid setter vi sikkerhet i sentrum. Det er mulighet for leir på dagtid eller leir med overnatting. Vil du ha med egen hest er det selvfølgelig mulig!

Dagleir er fra 09.00 til 17.00 hver dag. Det er muligheter for å komme tidligere etter avtale, hvis det er behov for det i forhold til foreldres arbeidstid. Deltakerne på dagleir tar med mat og drikke for hele dagen. Husk at man blir både tørst og sulten av å drive med hestene hele dagen så beregn mye. Det kan være lurt å ta med frukt, kjeks eller lignende som mellommåltider.

Leir med overnatting er fra mandag 09.00 til fredag 17.00, men det er anledning til å komme på søndag kveld. Overnatting skjer på en hybel over et av bolighusene på gården. Tilgang til dusj og toalett i samme hus. Vi spiser frokost og middag sammen og smører matpakke til lunsj som nytes ute, i stallen eller på tur sammen med de andre på rideleiren.

Priser:

Dagleir: 2500 kr

Overnatting: 3500 kr

Egen hest : + 500 kr

 

På leiren lærer du:

Å håndtere hesten både på bakken og fra hesteryggen. Du får være med å hente hester på beitet, pusse, sale opp, ri både på bane og tur, voltige og muligens kjøre med hest og vogn.
 • Ved ridning på ridebanen lærer du om ridebanens veier, sits, kontroll over hesten og om kommunikasjonen med den.
 • Turridning skjer med eller uten leier etter ditt nivå. Du lærer om hestens adferd på tur og hvordan du oppfører deg med hest ute i naturen.
 • Kjøring skjer på ridebanen med shetlandsponnier — og det er VELDIG morsomt.
 • Voltige er ”turn” på hesteryggen, vi starter med det grunnleggende. Dette kan virke litt vanskelig, men er kjempemorsomt når du får trent litt. Veldig god trening for både hest og rytter.

Uken avsluttes med rideknappen og pusse- og pyntekonkurranse. Rideknappen er et bevis for gjennomført og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av hest, utarbeidet av Norges rytterforbund. Rideknappen er inndelt i fem forskjellige grader, som er tilpasset varierende nivå helt fra de minste rytterne. Rideknappen skal sikre kontinuitet i skoleringen av rideinteresserte.

Pusse- og pyntekonkurransen går ut på grundig stell og pussing av hele hesten og pynte den med fletter, blomster og lignende.

Uke 30 vil det være spranguke. Her blir det lagt vekt på hvordan spranghesten trenes. Sprangteknikk etter rytterens nivå. Uken blir avsluttet med et lite sprangstevne. NB! Spranguken går fra søndag 23. juli til torsdag 27. juli.

Nå er det også mulig å kjøpe solkrem, leppeomade og Aloe Vera-gele når man er på rideleir. Ta konakt med Linda dersom dette er av interesse, eller snakk med din instruktør ved oppmøte.

Skjermbilde 2014-06-23 kl. 14.38.09

Spørsmål kan rettes til Linda på tlf: 41 66 45 22